Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

11. 10. 2019. 13:36   >>  13:41

PROTEST "EXTINCION REBELLION"

Klimatski aktivisti blokirali ulaz u BBC

Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promjena okupljeni u grupi "Extinction Rebellion" (Pobunjenici protiv izumiranja), blokirali su danas ulaz u sjedište BBC-ja u Londonu, te zahtijevaju od ovog javnog servisa da "govori cijelu istinu" prilikom izvještavanja o zaštiti okoline, piše Rojters.

Grupa "Extinction Rebellion", kao i brojni drugi zeleni aktivisti, od početka sedmice sprovodi akcije širom svijeta, kako bi izvršila pritisak na vlade da učine više u borbi protiv emisije gasova.

Danas se nekoliko desetina demonstranata sa transparentima na kojima su pisali slogani poput "Planet prije profita", okupilo ispred zgrade britanskog javnog servisa BBC-ja u Londonu.

Od javnog servisa traže da ispuni svoju moralnu dužnost, te kaže punu istinu o hitnosti mjera vezanih uz klimu i zaštitu okoline. Iz BBC-ja nisu željeli da komentarišu protest.

Inače, ova grupa od početka sedmice je izvela nekoliko akcija u više različitih gradova u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Australiji, Francuskoj i Novom Zelandu.

A u samom Londonu policija je do sada privela više od 1.000 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније