Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr ]

09. 10. 2019. 21:15   >>  21:13 6

TRAMP PORUČIO

"Članica NATO-a napala Siriju, nema podršku SAD"

Predsjednik SAD Donald Tramp je istakao da njegova zemlja ne podržava napad Turske na položaje kurdskih snaga u Siriji. Istakao je i da "drži za riječ" Ankaru da neće dozvoiliti da se dogodi humanitarna kriza.

"Jutros je Turska, članica NATO-a, napala Siriju. Sjedinjene Države ne podržavaju ovaj napad i jasno su poručile Turskoj da je ta operacija loša ideja. Na tom području nema američkih vojnika. Od prvog dana kada sam ušao u političku arenu jasno sam dao do znanja da ne želim da vodim ove beskrajne, besmislene ratove - posebno one od kojih SAD nema koristi", istakao je Tramp.

On je naglasio da se Turska obvezala da zaštiti civile i vjerske manjine, uključujući hrišćane i da se humanitarna kriza ne dogodi.

"I mi ćemo ih držati za riječ. Osim toga, Turska je sada odgovorna za osiguravanje da svi borci ID-a ostanu zatočeni u zatvorima i da ID ne ojača na bilo koji način. Očekujemo da će se Turska pridržavati svih svojih obaveza i dalje budno pratimo situaciju", poručio je Tramp.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније