Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: M.L.B.

09. 10. 2019. 23:22   >>  23:22 1

BIJELA KUĆA

Istraga Kongresa nelegitimna

Bijela kuća objavila je da će prekinuti svaku saradnju, kako je navedeno, s "nelegitimnom" kongresnom istragom o impičmentu predsjednika Donalda Trampa, čime je zaoštren sukob Trampa i Predstavničkog doma koji kontrolišu demokrate.

Trampovi advokati su juče poslali dugačko pismo rukovodiocima Kongresa i naveli da Bijela kuća odbija da učestvuje u istrazi koja je dobila podstrek prošlonedjeljnom prijavom uzbunjivača da je Tramp od Ukrajine tražio političke usluge.

"Budući da vaša istraga nema nikakvu ustavnu osnovu, ni ne pretvara se da je fer, i nema ni najosnovnije zaštite pravnog procesa, ne može se očekivati da izvršna vlast u njoj učestvuje", naveo je advokat Bijele kuće Pet Ćipolone.

To znači da vlada neće dozvoliti svojim funkcionerima da svedjoče pred Kongresom ili predaju dokumenta, rekao je jedan viši zvaničnik.

Bijela kuća tvrdi da Predstavnički dom nije glasao o početku istrage o impičmentu Trampa kao i da su predsjedniku SAD narušena prava.

Predsjedavajući obavještajnog odbora Predstavničkog doma Adam Šif je tvitovao da Trampovo odbijanje da sarađuje predstavlja stav da je "predsjednik iznad zakona".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније