Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

07. 10. 2019. 17:53   >>  17:52

FRANCUSKA POZVALA

"Turska da ne ugrozi borbu protiv ID"

Francuske vlasti pozvale su danas Tursku da izbjegne bilo kakvu vojnu operaciju poslije povlačenja američkih snaga iz sjevera Sirije, koja bi ugrozila borbu protiv Islamske države i založile se za ostanak stranih džihadista u kampovima pod kontrolom Kurda.

"Pozivamo Tursku da izbjegne svaku incijativu koja bi ugrozila interese globalne koalicije protiv Islamske države čiji je član", navelo je francusko Ministarstvo inostranih poslova i dodalo je zbog bezbjednosti važno da strani džihadisti ostanu u pritvoru na sjeveroistoku Sirije.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi turska ofanziva na sjeveru Sirije mogla da počne u bilo kojem trenutku nakon što su američke vlasti saopštile da se neće usprotiviti takvoj operaciji protiv kurdskih snaga.

Američki predsjednik Donald Tramp opravdao je danas odluku povlačenja američkih vojnika sa sjevera Sirije rekavši da ostavlja onima koji su uključeni u konflikt da sami riješe situaciju.

"Turska, Evropa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada će morati sami da rješavaju situaciju i odrede šta će uraditi sa pripadnicima Islamske države uhvaćene u njihovom okruženju", naveo je Tramp u dugoj poruci na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније