Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

04. 10. 2019. 21:53 >> 21:48

PREMIJER PORUČIO

Irska će razmotriti odlaganje Bregzita

Irski premijer Leo Varadkar izjavio je danas da će njegova zemlja razmotriti odlaganje Bregzita, ukoliko Velika Britanija to zatraži, dodajući da je to bolja opcija nego njen izlazak iz EU bez dogovora 31. oktobra, prenio je Radio slobodna Evropa (RSE).

"Dajem prednost sporazumu do sredine oktobra, ali ako britanska vlada zatraži odlaganje, naravno da ćemo to razmotriti. Mislim da će većina članica Evropske unije (EU) to učiniti samo ako postoji valjan razlog. Ali, svakako da bi odlaganje bila bolja opcija nego izostanak odgovora", izjavio je Varadkar tokom posjete Danskoj.

Britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC) prenijela je da će britanski premijer Boris Džonson poslati pismo EU u kojem će zatražiti odlaganje Bregzita, ukoliko se ne postigne sporazum o razlazu do 19. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније