Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 10. 2019. 23:00 >> 22:51

OTVOREN ZA PREGOVORE

Tusk neuvjeren novim britanskim predlozima

Predsjednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je danas da je i dalje neuvjeren novim britanskim predlozima za rješenje blokiranih pregovora o Bregzitu, ali da ostaje otvoren za pregovore.

U Tviter poruci Tusk je napisao da je danas imao dva telefonska poziva u vezi Bregzita, prvo sa Dablinom, i zatim za Londonom.

"Moja poruka premijeru Irske Leu Varadkaru je da smo mi u punoj mjeri iza Irske, a moja poruka britanskom premijeru Borisu Džonsonu je da smo otvoreni ali i dalje neubijeđeni", napisao je Tusk.

Glavni kamen spoticanja između Velike Britanije i EU je oko takozvanog bekstopa, mjere koja treba da osigura slobodan protok robe i ljudi između Irske, članice EU, i Sjeverne Irske, britanske pokrajine poslije izlaska Britanije iz EU.

Irski premijer Varadkar je skeptičan prema predlozima Borisa Džonsona koji treba da budu osnova za sporazum o razlazu Britanije i EU na kraju ovog mjeseca.

Džonson je juče dao novi predlog za sporazum o Bregzitu. Britanija treba da izađe iz EU 31. oktobra ukoliko ne bude tražila još jedno produženje i ono bude odobreno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније