Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

02. 10. 2019. 20:45 >> 20:43

GLASANJE U SUBOTU

Rumunski parlament o nepovjerenju premijerki

Rumunski parlament u subotu će glasati o nepovjerenju vladi premijerke Vjorike Dančile.

Opozicione partije kritikovale su odluku da se glasanje održi za vikend, navodeći da je to pokušaj da se spriječi da prijedlog prođe.

Dančila od avgusta predvodi manjinsku vladu Rumunije, otkad je Alijansa liberala i demokrata napustila koaliciju sa Dančilinim socijaldemokratama.

Predlog za izglasavanje nepovjerenja potpisalo je 237 poslanika, a potrebna su 233 glasa da bi prijedlog prošao.

U međuvremenu, Dančila je državnu sekretarku ministarstva spoljnih poslova, Gabrijelu Čot nominovala za komesara buduće Evropske komisije.

Prethodnu rumunsku kandidatkinju Rovanu Plumb Evropski parlament je odbio zbog sumnje da postoji sukob interesa vezan za finansijska pitanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније