Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

02. 10. 2019. 07:50 >> 07:49

KA JAPANSKOM MORU

Sjeverna Koreja ponovo ispalila rakete

Sjeverna Koreja danas je ispalila "projektile" u pravcu mora, saopštio je južnokorejski generalštab dan nakon što je Pjongjang objavio da će u subotu nastaviti nuklearne pregovore sa SAD.

"Sjeverna Koreja je jutros ispalila neidentifikovane projektile iz Vonsana u smjeru Japanskog mora", navela je južnokorejska vojska. Iako nijesu iznijeti detalji, termin "neidentifikovani projektil" obično se koristi za balističke rakete kratkog dometa.

Portparol japanske vlade rekao je da je jedna raketa po svoj prilici pala u isključivo ekonomskoj zoni Japana.

Pjongjang je juče saopštio da će u subotu biti održani novi razgovori sa SAD, osam mjeseci nakon neuspješnog samita sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa u Hanoju.

Nešto kasnije je i portparol Stejt departmenta potvrdio da će razgovora biti "u toku nedjelje".

I pored toga što poslije potpunog neuspjeha hanojskog samita nuklearni pregovori nijesu nastavljeni, Tramp i Kim su se ponovo sreli u junu, u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja dvije Koreje od 1953.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније