Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

30. 09. 2019. 22:25 >> 22:24
3

ZELENSKI

"SAD ne mogu da nam narede istragu o Bajdenu"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da Ukrajina ne može biti natjerana da otvori istragu o predsjedničkom kandidatu američkih Demokrata, Džou Bajdenu i poslovanju njegovog sina u Ukrajini.

"To nema nikakve veze sa mnom. Naša nezavisna policija je spremna da istraži svako kršenje zakona", rekao je Zelenski novinarima.

Američki predsjednik Donald Tramp je u julu od Zelenskog tražio da "ispita" njegovog političkog rivala Bajdena. Upitan o Trampovom zahtjevu, Zelenski je rekao da je Ukrajina "nezavisna zemlja i da joj se ne može naređivati".

Zelenski nije naveo šta bi moglo da dovede do eventualnog pokretanja istrage.

Ukrajinski lider je ponovo kritikovao odluku Bijele kuće da objavi transkript njegovog julskog telefonskog razgovora s Trampom, dodavši da Ukrajina "najvjerovatnije" neće objaviti svoj transkript.

Objavaljivanje sadržine Trampovog zahtjeva Zelenskom je Demokratama u Kongresu SAD omogućilo da formalno počnu proceduru za istragu protiv Trampa, koja bi mogla dovesti i do njegovog smjenjivanja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније