Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

29. 09. 2019. 22:44 >> 22:40

NAKON IZBORA

Austrijska desnica neće koaliciju s Kurcom

Krajnje desna Slobodarska partija Austrije (FPO) odbacila je mogućnost ponovnog ulaska u vladu s Austrijskom narodnom strankom (OVP) bivšeg kancelara Sebastijana Kurca, pošto je na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima izgubila znatan dio birača.

 

Lider FPO Norbert Hofer rekao je novinarima da se stranka "priprema da bude u opoziciji", da nije zadovoljan izbornim rezultatom i da želi da rekonstruiše partiju, prenosi Frans pres.

FPO je bila sa OVP u Kurcovoj vladi od decembra 2017. do maja ove godine, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako njen dugogodišnji, ali sada bivši lider Hajnc-Kristijan Štrahe, nudi navodnoj ruskoj preduzetnici usluge ako kupi deo austrijskog lista Kronen Cajtung i podrži njegovu partiju kroz taj medij.

Prema projekcijama izbornih rezultata na osnovu djela prebrojanih glasova koje je objavila televizija ORF, Kurcova OVP je osvojila 37,1 odsto glasova, na drugom mjestu je Socijaldemokratska partija Austrije sa 21,8 odsto, a na trećem FPO sa 16 odsto glasova, navodi AP.

Na prethodnim parlamentarnim izborima održanim u oktobru 2017. godine, poslije kojih je ušla u Kurcovu vladu, FPO je osvojila 26 odsto glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније