Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 09. 2019. 18:36   >>  18:36 1

DŽONSON UVJEREN

"Možemo izaći iz EU 31. oktobra"

Britanski premijer Boris Džonson je izjavio da će se njegova vlada pridržavati zakona i da ostaje posvećen tome da zemlja napusti Evropsku uniju (EU) sa postignutim sporazumom.

Džonson je obećao da će Velika Britanija napustu evropski blok 31. oktobra, sa ili bez sporazuma sa Briselom, ali je parlament donio zakon koji ga obavezuje da traži odlaganje Bregzita, ako ne bude postignut dogovor do 19. oktobra, prenosi Rojters.

"Poštovaćmo zakon, ali smo uvjereni da možemo izaći iz unije 31. oktobra. Najbolji način da to postignemo jeste da postignemo dogovor", rekao je Džonson.

Na pitanje da li će tražiti odlaganje ili zaobilaženje zakona koji je nazvao "aktom predaje" Džonson je rekao da je "zato taj čin predaje toliko štetan", prenosi Tanjug.

"To ima uticaja na naše evropske prijatelje zbog čega razmišljaju - možda parlament može ovo da blokira, možda će biti prisiljeni da produže rok. To očigledno otežava pregovore", rekao je Džonson.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније