Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

24. 09. 2019. 17:05 >> 17:02
1

IRAN PORUČIO

Novi pregovori o nuklearnom sporazumu neprihvatljivi

Iran ne prihvata mogućnost da sa velikim svjetskim silama pregovara o novom nuklearnom sporazumu, izjavio je šef iranske diplomatije Džavad Zarif.

Zarif je na Tviteru napisao da evropski partneri nijesu ispunili svoje obaveze iz nukelarnog sporazuma sa Iranom, potpisanog 2015. godine i da je za Teheran neprihvatljivo da o tome ponovo pregovara, prenosi Rojters.

Lideri Njemačke, Velike Britanije i Francuske pozvali su Iran da uđe u pregovore o novom sporazumu o svom nuklearnom programu, kako bi se prevazišao zastoj u sprovođenju sporazuma iz 2015, iz kojeg su se povukle SAD.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Emanuel Makron i britanski premijer Boris Džonson, koji učestvuju na generalnoj skupštini UN-a u Njujorku, su, međutim, dodali da i dalje podržavaju sporazum sa Iranom iz 2015.

Troje lidera je u zajedničkom saopštenju istaklo i da je jasno da je Iran odgovoran za napade na saudijska naftna postrojenja 14. septembra.

Za taj napad odgovornost je u više navrata preuzela pobunjenička grupa Hutija i Jemena, dok je Teheran, takođe u više navrata negirao bilo kakvu umješanost u napad.

Iran su za napad prethodno nekoliko puta optužile SAD i Saudijska Arabija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније