Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

24. 09. 2019. 08:44 >> 08:44

SUD U VB ODLUČUJE

Da li je suspenzija parlamenta zakonita?

Britanski Vrhovni sud odlučiće danas o tome da li je odluka premijera Borisa Džonsona o suspenziji parlamenta nezakonita, saopšteno je iz te institucije.

Takva odluka mogla bi da dovede do ranijeg sazivanja parlamenta, što bi dalo vremena poslanicima da opstruiraju Džonsonove planove o Bregzitu, prenosi Rojters.

Džonson je savjetovao kraljicu Elizabetu Drugu da odobri suspenziju parlamenta do 14. oktobra, na osnovu toga što mu je bilo potrebno vrijeme da pripremi novu zaknodavnu agendu za Bregzit.

Njegovi protivnici su to ocijenili kao potez kojim bi spriječio da bude blokiran njegov plan da Veliku Britaniju izvede iz EU 31. oktobra sa ili bez sporazuma.

Vrhovni sud mora da odluči da li je Džonson nezakonito doveo u zabludu kraljicu koja je, kako se navodi, politički neutralni lider države.

Kako se navodi, parlament će vjerovatno ostati suspendovan do 14. oktobra, kako je i planirano, iako je većina poslanika odlučna da zaustavi takozvani "Bregzit bez dogovora", tvrdeći da će to nanijeti veliku ekonomsku štetu zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније