Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

23. 09. 2019. 21:12 >> 21:16

BARNIJE

Teško do rješenja sa Londonom

Pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije ocijenio je danas u Berlinu da je perma sadašnjem stanju stvari "teško" doći do sporazuma sa Velikom Britanijom, uprkos novih predloga Londona.

"Na osnovu sadašnje britanske pozicije teško je vidjeti kako možemo da dođemo do pravno izvodljivog rješenja koje ispunjava sve ciljeve bezbjednosne mreže", takozvanog bekstopa, rekao je Barnije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Haikom Masom u Berlinu.

Barnije je rekao da za sada nemaju osnove za postizanje sporazuma i da dvije strane treba da nastave na tome da rade i da objašnjavaju.

On je rekao da EU ostaje otvorena za razgovore i za napredak.

Barnije je rekao da je Džonsonova vlada napravila napredak i da izgleda da se kreće ka tome da je potrebna neka kontrola. On je međutim dodao da su za sada predlozi parcijalni.

"Nema ideologije od strane Evropske unije samo želja da se nađu rješenja koja funkcionišu", rekao je Barnije.

Barnije je prošle nedjelje u Luksemburgu razgovarao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

On je ocijenio da je "lopta u dvorištu britanske vlade".

Ove riječi su kao hladan tuš poslije dosta optimističkih izjava koje su prošle nedjelje stizale sa britanske strane. Britanski ministar za Bregzit Stiven Barklej rekao je da napreduju i da postoji elan.

Džonson i predsjednik Evropskog saveta Donald Tusk treba da se sastanu danas u Njujorku na margini zasijedanja Generalne skupštine UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније