Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

23. 09. 2019. 20:04 >> 20:03

MIGRANTSKA KRIZA U GRČKOJ

U kampu na Lezbosu više nema mjesta

Nagli porast broja migranata koji iz Turske stižu na ostrvo Lezbos, izazvao je najgoru krizu na ovom grčkom ostrvu u posljednje četiri godine, kada je izbjeglički talas bio na vrhuncu.

Lokalne i bezbjednosne vlasti održaće danas vanredan sastanak tim povodom.

U izbjegličkom kampu Morija više nema mjesta za smještaj novih lica i trenutno je tu zbrinuto 12.000 osoba, što je četiri puta više od planiranog kapaciteta.

Stotine migranata koji nijesu uspjeli da se smjeste u kampu već spavaju na otvorenom ili u šatorima, prenosi AP.

Grčka vlada obećala je intenzivnije pomorske patrole i najavila da će zatražiti dodatnu međunarodnu podršku.

Ministar odbrane Nikos Panagijotopulos rekao je da će vojska pružiti veću podršku obalskoj straži na ostrvu u Egejskom moru.

Očekuje se da će grčki premijer Kirijakos Micotakis na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku razgovarati o ovoj krizi sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom i predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније