Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 09. 2019. 18:02   >>  18:18

VIŠE OD 30 LIDERA

Potpisali apel za očuvanje klime

Više od 30 šefova država i vlada potpisalo je apel za jačanje akcije u borbi protiv klimatskih promjena koji je pokrenuo austrijski predsjednik Aleksander Van der Belen uoči UN konferencije o globalnom zagrijavanju iduće nedjelje.

Prema Inicijativi za veću klimatsku ambiciju" klimatske promjene se proglašavaju "ključnim izazovom našeg vremena".

U njoj se dodaje da je "sadašnja generacija prva koja je svjedok brzog povećanja temperatura širom svijeta i vjerovatno posljednja koja ima šansu da se efikasno bori protiv prijeteće globalne klimatske krize".

U inicijativi se pozivaju države da djeluju "zajedno, odlučno i brzo".

Iz kancelarije njemačkog predsjednika Franka Valtera Štajnmajera navodi se da je on među potpisnicima, koji uključuju i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, izraelskog predsjednika Reuvena Rivlina i holandskog premijera Marka Rutea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније