Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 09. 2019. 17:49 >> 19:05

NAKON NAPADA U S. ARABIJI

Pompeo za mirno rješenje tenzija

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izjavio je danas u Abu Dabiju da se SAD zalažu za "mirno rješenje" tenzija poslije napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

"Mi smo ovdje da gradimo koaliciju namijenjenu postizanju mira i mirnog rješenja", rekao je Pompeo izražavajući nadu da Iran gleda stvari "na isti način".

Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif upozorio je ranije danas da će svaki američki ili saudijski vojni napad na Iran za posljedicu imati "opšti rat".

Ta izjava je data nakon što je Pompeo u srijedu nedavni napad dronovima na saudijska naftna postrojenja nazvao "činom rata".

SAD optužuju Iran da stoji iza tog napada, što Teheran negira.

Odgovornost za subotnji napad su preuzeli jemenski šiitski pobunjenici Huti, i naveli da su to učinili zbog saudijske višegodišnje intervencije u Jemenu u kojoj je stradalo više desetina hiljada ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније