Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

19. 09. 2019. 12:09   >>  12:09

LE DRIJAN SAOPŠTIO

Francuska odbila Snoudenov zahtjev za azil

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan rekao je danas da "nije vrijeme" da se odobri novi zahtjev za azil nekadašnjeg analitičara američke Agencije za nacionalnu bezbjednost (NSA) i uzbunjivača Edvarda Snoudena.

Šef francuske diplomatije je za televiziju SiNjuz (CNews) rekao da je 2013, kada je Snouden prvi put zatražio azil u Francuskoj, francuska vlada "smatrala da nije vrijeme za to".

"Ne vidim da se nešto promijenilo", izjavio je le Drijan.

Snouden boravi u Rusiji, gdje se sklonio od američkog pravosuđa nakon što je objavio povjerljiva dokumenta u kojima je opisan program masovnog nadzora i prisluškivanja.

U novom zahtjevu za azil u Francuskoj naveo je da "zaštita uzbunjivača nije neprijateljski čin".

Snouden je tražio azil u još nekoliko država. Njegovi memoari su ove nedjelje objavljeni u 20-ak zemalja, pa i u Francuskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније