Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 09. 2019. 13:21 >> 13:20

PREMIJER SAOPŠTIO

"Napad na S.Arabiju nije došao iz Iraka"

Irak demantuje da su sa njegove teritorije lansirani dronovi jemenskih pobunjenika koji su pogodili saudijska naftna postrojenja, saopšteno je danas iz kancelarije iračkog premijera Abdela Abdul-Mahdija.

Irak bi djelovao "odlučno" kada bi bilo ko pokušao da koristi njegovu teritoriju da napada druge zemlje, navodi se u saopštenju.

U jučerašnjem napadu dronovima, za koji su odgovornost preuzeli šiitski Huti pobunjenici, pogodjena su dva velika naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, jedno od njih je i najveće svetsko postrojenje, i Rijad je privremeno prekinuo proizvodnju na te dve lokacije. Preki pogadja oko polovinu ukupne proizvodnje saudijskog naftnog giganta Aramko.

Američki zvaničnicu su ranije navodili da je najmanje jedan napad drona na Saudijsku Arabiju došao iz Iraka, gdje Iran podržava šiitske milicije, što je Irak demantovao.

Inače SAD smatraju da je Iran odgovoran za taj napad što je Iran odbacio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније