Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

13. 09. 2019. 11:10 >> 11:10

U PARIZU

Zbog štrajka zatvoreno 10 stanica metroa

Radnici javnog saobraćaja u Parizu stupili su u štrajk zbog planova o smanjenju beneficija u penzionom sistemu, zbog čega je zatvoreno deset od 16 pariskih stanica metroa i dvije veće regionalne željezničke linije, prenosi Rojters.

Sindikati žele da štrajkom, za koji očekuju da će biti najveći u Parizu od 2007. godine, pošalju upozorenje predsjedniku Emanuelu Makronu.

Vlada počinje jednu od najobimnijih reformi kojom će spojiti čak 42 različita penzijska sistema u samo jedan, zasnovan na bodovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније