Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

12. 09. 2019. 22:13   >>  22:09 2

TRAMP

Snažna podrška S. Makedoniji na putu u NATO

Američki predsjednik Donald Tramp čestitao je predsjedniku i građanima Sjeverne Makedonije Dan državnosti.

On je potvrdio da SAD snažno podržavaju Sjevernu Makedoniju na putu u NATO.

"Sa nestrpljenjem očekujem da produžimo našu saradnju na unapređenju mira, prosperiteta i stabilnosti u regionu", napisao je Tramp u čestitki povodom 8. septembra, koju je danas objavio Kabinet Pendrovskog.

Tramp je predsjedniku i građanima Sjeverne Makedonije čestitao i na kontuniranom sprovođenju, kako ga je nazvao, istorijskog Dogovora iz Prespe, koji donosi veću bezbjednoast i prosperitet građanima Sjeverne Makedonije.

"Posvećenost vaše zemlja demokratskim principima, vladavini prava i odgovornosti vlade su za pohvalu", poručio je predsjednik SAD-a u čestitki.

Čestitke povodom 8. septembra predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom, kako je saopšteno, uputili su i predsjednik Francuske Emanuel Makron, predsjednik Ruske Federacije Valdimir Putin, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, šefovi država članica EU, kao i iz regiona i susjedstva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније