Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

12. 09. 2019. 11:49   >>  11:49

POLICIJA U MOSKVI

Pretresli 150 kuća i kancelarija pristalica opozicije

Ruske bezbjednosne službe izvršile su u četvrtak najmanje 150 pretresa kuća i kancelarija koje pripadaju pristalicama kritičara Kremlja napisao Leonid Volkov.

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni pozvao je svoje pristalice da taktički glasaju kako bi pokušali da smanje šanse kandidata koje podržava Kremlj širom zemlje, a čini se da je strategija imala neki uspjeh.

Pretresi su izvršeni četiri dana nakon što je ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsjednika Vladimira Putina, izgubila trećinu mandata u skupštini grada Moskve i pretrpjela neuspjehe na drugim mjestima, ali, ipak, zadržavajući svoj dominantni položaj u Rusiji, prenosi Rojters.

"Ukupan broj pretresa je više od 150, a u racije je bilo uključeno čak 1.000 službenika ruske policije", napisao je Volkov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније