Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 09. 2019. 12:23   >>  12:23

MERKEL OPTIMISTIČNA

I dalje moguć sporazum o Bregzitu

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da i dalje gaji nadu o sporazumu između Velike Britanije i EU o Bregzitu uprkos neizvjesnoj političkoj situaciji u Londonu.

"Moje je čvrsto uvjerenje da još imamo šanse da to postignemo na organizovan način", rekla je Merkel poslanicima u donjem domu njemačkog parlamenta u osvrtu na Bregzit.

"I njemačka vlada će se angažovati do posljednjeg dana da se to omogući", rekla je ona za vrijeme rasprave u Bundestagu o budžetu za 2020.

Njemačka kancelarka je, ipak, dodala i da se Njemačka takođe pripremila za slučaj "neorganizovanog Bregzita".

Ona je rekla da Njemačka želi da zadrži bliske ekonomske i bezbjednosne veze sa Britanijom poslije Bregzita.

Britanski premijer Boris Džonson je rekao da želi da se trudi da postigne novi sporazum o razlazu sa EU do evropskom samita 17. i 18. oktobra, poslije niza poraza u svom Parlamentu, gdje su se i poslanici njegove stranke pobunili protiv njegove strategije Bregzita po svaku cijenu, makar i bez sporazuma.

Od utorka je britanski parlament suspendovan na pet nedjelja, a poslanici treba da se vrate u klupe samo nekoliko dana prije najavljenog izlaska Britanije iz Unije, 31. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније