Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 09. 2019. 08:34 >> 08:48

ODLUKA ŠINZO ABEA

Rekonstruisana vlada u Japanu

Japanski premijer Šinzo Abe rekonstruisao je danas svoju vladu kojoj je dodao dvije žene i sina bivšeg premijera da osvježi vladin imidž, dok je istovremeno zadržao kontinuitet bezbjednosne politike i trgovine okrenute ka SAD.

Abe, kome su srdačni odnosi sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom stub politike, zadržao je iste osobe na ključnim mjestima u rekonstruisanoj vladi, objavljeno je danas.

Taro Kono koji je bio ministar spoljnih poslova imenovan je za ministra odbrane, dok je Tošimitsu Motegi, ministar zadužen za ekonomsku politiku sada šef diplomatije.

Ministar finansija Taro Aso, takođe dugogodišnji političar, zadržao je svoje mjesto, kao i portparol vlade Jošihide Suga.

Premijer je uveo 13 novih ličnosti, među kojima i dvije žene koje su dobile portfelj unutrašnjih poslova i Olimpijade. Žene u vlasti obično privuku pažnju u Japanu koji dobija kritike da zaostaje u njihovom imenovanju na položajima u firmama i na političkim funkcijama.

Pažnju je privukao i novi ministar za životnu okolinu Šindžiro Koizumi, sin bivšeg premijera Juničira Koizumija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније