Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1; Objavila: M.M ]

10. 09. 2019. 23:48   >>  23:47 1

POMPEO

Netačne informacije o "krtici" CIA u Kremlju

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izjavio je da su netačne informacije da su SAD povukle "krticu" američke Centralne obavještajne agencije (CIA) koja je imala pristup uskom krugu ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju.

"Te informacije su netačne", rekao je Pompeo.

Američki mediji, CNN i Njujork tajms, prenijeli su ranije da su SAD imale osobu u Kremlju koja je navodno potvrdila ličnu umiješanost ruskog predsjednika u operaciju miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine. Ta osoba je navodno povučena 2017. godine. Mediji u SAD su dodali da je ta osoba prebačena iz Rusije 2017. nakon što je odbila raniju ponudu da napusti zemlju.

CNN je naveo da je odluka o povlačenju tog izvora donijeta djelimično i zbog zabrinutosti obavještajne agencije prema predsjedniku Donaldu Trampu i njegovim upravljanjem povjerljivim informacijama.

U medijskim izvještajima se navodi da je gubitak takvog pristupa Kremlju ostavio obavještajnu službu SAD bez informacija o trenutnim ruskim akcijama i planovima po pitanju uticaja na druge izbore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније