Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 09. 2013. 15:36 >> 15:36

IZBJEGAVAJU INSPEKTORE

Pobunjenici: Damask premješta sarin

Sirijski pobunjenici tvrde da je vojska Sirije počela da premješta hemijsko naoružanje u Liban i Irak, kako bi izbjegli inspekciju UN.

Vođa pobunjenika u Siriji, Selim Idris, kazao je da su snage režima započele operaciju premještanja hemijskog oružja u Liban i Irak.

Dodao je da dogovor između SAD i Rusije vidi kao udarac za njegov ustanak u cilju smjene predsjednika Bašara Al Asada.

Dvije velesile su se dogovorile danas da inspektori najkasnije do novembra budu na terenu, a da oružje bude uništeno najkasnije do sredine sljedeće godine.

Dogovor, međutim, ne predviđa kaznene mere ukoliko Sirija ne prihvati plan.

"Vjerovatno postoji 45 mesta povezanih sa sirijskim programom hemijskog oružja, a na otprilike polovini tih mjesta nalaze se materijali za hemijsko oružje koji mogu da se upotrebe", rekao je neimenovani američki zvaničnik novinarima.

Zvaničnik je ovu izjavu dao ubrzo pošto su američki državni sekretar Džoni Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštili da su postigli dogovor o sirijskom hemijskom oružju.

Neimenovani zvaničnik je rekao i da se smatra da su sve te lokacije trenutno pod kontrolom režima sirijskog predsednika Bašara Al Asada.

 

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније