Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2019. 22:12 >> 22:12
1

NEREDI U LONDONU

Desničari napali protivnike Bregzita i policiju

Policija je uhapsila 16 ljudi koji su se sukobili oko Bregzita na trgu kod britanskog parlamenta u Londonu.

Policajci na konjima morali su da intervenišu zbog nereda koje je izazvalo 200 fudbalskih navijača i desničara iz organizacije DFLA koji su se okupili na kontramitingu.

U isto vrijeme je trebalo da protestuju i protivnici Bregzita, a njegovi pobornici su fizički napali i njih i policiju.

Policija je objavila da je 13 osoba uhapšeno zbog nasilničkog ponašanja, jedna zbog posjedovanja oružja, jedna zbog svađe na javnom mjestu i jedna zbog rasističkog verbalnog napada.

Kada su pripadnici grupe Marš za promjenu koji se protive Bregzitu i traže smjenu premijera Borisa Džonsona počeli da se okupljaju i pripremaju za svoj skup, neki pripadnici DFLA-e su im prišli i počeli da viču.

Neredi su počeli kada je neko pred policijom bacio limenku piva prema grupi od desetak protivnika Bregzita, a onda je intervenisala policija, javlja Ivning Standard.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније