Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2019. 23:59 >> 15:36

MERKEL OCIJENILA

"Razmjena zatvorenika znak nade"

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je danas kao "znak nade" razmjenu 70 zatvorenika između Ukrajine i Rusije i pozvala na nastavak primjene mirovnog sporazuma o istočnoj Ukrajini.

"Razmjena zatvorenika između Rusije i Ukrajine predstavlja znak nade. Vrijedi nastaviti rad na primjeni mirovnog sporazuma o istočnoj Ukrajini. Njemačka vlada je za to spremna", naveo je na Tviteru portparol kancelarke Štefen Zajbert.

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski izjavio je da razmjena zatvorenika predstavlja "prvi korak" prema kraju rata sa proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, gdje je za pet godina stradalo skro 13.000 ljudi.

Ukrajina i Rusija su razmenile po 35 zatvornika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније