Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

06. 09. 2019. 20:11   >>  20:13

NASA SAOPŠTILA

Danas smo izbjegli još jedan asteroid

Masivni asteroid veličine Ajfelovog tornja trebalo bi danas da prođe pored Zemlje, upozorila je NASA.

Asteroid je toliko veliki da bi, ukoliko bi udario u Zemlju, napravio krater od oko pet kilometara, ali i donio potencijalno masovno uništenje.

Asterorid "2019 GT3" proći će pored Zemlje brzinom od oko 50.000 kilometara na sat.

U slučaju da krene prema Zemlji bio bi toliko veliki da ne bi mogao da se raspadne u atmosferi, pa bi udario u Zemlju i napravio ogromnu štetu, ali i masovno uništenje tog dijela planete u koji bi udario, upozorila je NASA.

NASA je ovaj asteroid svrstala u kategoriju potencijalno opasnih asteroida (PHA), kao prijeteći bliski objekat koji bi, u slučaju da udari u Zemlju, ostavio ozbiljne posljedice po našu planetu.

"Bliski susret" sa asteroidom "2019 GT3" dešava se samo nekoliko nedjelja poslije prolaska razarajućeg asteroida koji su naučnici primijetili samo nekoliko sati prije nego što je prošao pored Zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније