Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

05. 09. 2019. 09:50 >> 09:50

SJEVERNA KAROLINA

Dorijan ojačao, naređena evakuacija milion ljudi

Uragan Dorijan ponovo je ojačao u kategoriju tri i kreće se ka istočnoj obali SAD-a, ka Sjevernoj Karolini. Meteorolozi su rekli da udari vjetra dostižu 185 km/h.

Otkazani su svi letovi sa međunarodnog aerodroma "Džeksonvil" na Floridi, a očekuje se da će letovi biti nastavljeni kasnije danas, ukoliko to dopuste vremenske prilike.

Nadležni u SAD-u su naredili evakuaciju oko milion ljudi koji žive na potezu od Floride do Sjeverne Karoline. Meteorolozi su upozorili da se očekuju opasno jaki udari vjetra i oluje koji će predstavljati opasnost po sav živi svijet. Napomena je i da će takvo stanje potrajati.

Guverner Južne Karoline Henri Mekmaster, naredio je obaveznu evakuaciju preko 900.000 stanovnika, navodi Gardijan.

Očekuje se da Dorijan pogodi Sjevernu Karolinu danas i sjutra.

Dorijan je prethodno, kao oluja najjače, pete kategorije, potpuno razorio Bahame, gdje je poginulo najmanje 20 osoba. Uragan je zatim oslabio na kategoriju dva, ali je ponovo ojačao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније