Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 09. 2013. 21:45 >> 21:44

ŽENEVA

Keri, Lavrov i Brahimi za političko rješenje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, državni sekretar SAD Džon Keri i medjunarodni izaslanik za Siriju Lahdar Brahimi saglasili su se danas na sastanku u Ženevi da samo političko rješenje može okončati nasilje u Siriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo je navelo da su se trojica diplomata saglasili da se ponovo sastanu u Njujorku kasnije ovog mjeseca, na marginama zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i razgovaraju o održavanju medjunarodne mirovne konferencije o Siriji.

Na sastanku se razgovaralo detaljno o praktičnim aspektima priprema za medjunarodnu konferenciju o Siriji.

Sagovornici su se saglasili da je političko rješenje sirijske krize na osnovama ženevskog sastanka od 30. jula 2012. godine, jedini način da se okonča nasilje u Siriji i spriječe teške humanitarne posljedice sirijskog konflikta, prenio je Itar-Tass.

Učesnici razgovora su ponovo istakli svoju opredijeljenost da se održi medjusirijski dijalog u Ženevi uz učešće predstavnika sirijske vlade i sirijskih opozicionih grupa, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније