Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

04. 09. 2019. 23:08   >>  23:07

"POTREBNI NOVI IZBORI"

Džonson pozvao na glasanje u VB 15. oktobra

Britanski premijer Boris Džonson poručio je večeras u britanskom parlamentu da su potrebni novi izbori i pozvao na glasanje 15. oktobra.

On je poslanicima, nakon usvajanja zakona koji ima za cilj da spriječi Bregzit bez sporazuma, rekao da vlada ne može da funkcioniše kada parlament donosi zakone "koji uništavaju sposobnost vlade da pregovara", piše BBC.

"Ne želim izbore, javnost ne želi izbore, zemlja ne želi izbore. Ali ova kuća nije ostavila druge mogućnosti osim da dopusti javnosti da odlučuje koga žele kao premijera", rekao je Džonson.

Nakon glasanja on je rekao da predlog zakona "predaje kontrolu" Evropskoj uniji.

"Radi se o zakonu namijenjenom da poništi najveće demokratsko glasanje u našoj istoriji, referenduma 2016. To prisiljava premijera da se preda u međunarodnim pregovorima. Odbijam da to uradim", rekao je premijer Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније