Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 09. 2013. 20:34 >> 13:30
1

NAPAD U DAMASKU

Ban: Vjerujem da je korišćeno hemijsko oružje

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun izjavio je da vjeruje kako je u Siriji korišćeno hemijsko oružje, javlja agencija Anadolija.

Istakao je da vjeruje da će rezultati izvještaja koji pripremaju stručnjaci UN-a potvrditi korišćenje hemijskog oružja.

Dodaje da će konačni rezultati nakon svih detaljnih ispitivanja u laboratorijama pokazati da je u predgrađu Damaska 21. avgusta korišćeno smrtonosno hemijsko, što je dovelo do smrti više do 1.000 osoba, među kojima je bio veliki broj žena i djece.

Prema posljednjim podacima, izvještaj UN-a bi trebao da bude objavljen naredne sedmice.

"Vjerujem da će izvještaj sigurno ukazati na to da je hemijsko oružje korišćeno, iako to ne mogu zvanično da potvrdim dok ne dobijem taj dokument", kazao je on na sastanku u UN-u.

Naglasio je da je sirijski predsjednik Bašar al Asad odgovoran za mnoge zločine protiv čovječnosti, iako za napad nije direktno okrivio Asadovu vojsku.

Ban je iznio procjenu UN-a da je 1.400 osoba ubijeno u napadu hemijskim oružjem u Damasku 21. avgusta.

Šef istražnog tima UN-a Ake Selstrom u ponedjeljak bi trebao da Banu preda izvještaj o upotrebi hemijskog oružja u Siriji.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније