Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

04. 09. 2019. 11:23 >> 11:23

PROTESTI U HONG KONGU

Policija upotrijebila gumene metke i suzavac

Policija u Hong Kongu upotrijebila je gumene metke i suzavac u sukobu s prodemokratskim demonstrantima.

Policija je uklonila demonstrante sa metro stanica Mong Kok i Princ Edvard, a jedna osoba je iznesena na nosilima sa maskom za kiseonik, prenosi Rojters.

Kako navodi ta agencija, dvije osobe su bile hospitalizovane, ali su u stabilnom stanju.

Policija i demonstranti se često sukobljavaju na metro stanicama tokom protesta koji su doveli do najveće političke krize u Hong Kongu od kada je Britanija predala vlast Kini 1997. godine.

Višemjesečni protesti u bivšoj britanskoj koloniji ne jenjavaju, predstavljajući direktnu prijetnju za vlasti u Pekingu.

Liderka Hong Konga Keri Lam prošle nedjelje je izjavila da ima "vrlo, vrlo ograničene" mogućnosti da okonča krizu koja je dosegla "nacionalni nivo", čime je aludirala na vlasti u Pekingu, prenosi agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније