Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Mina ]

01. 09. 2019. 22:41 >> 22:41

MOGUĆA RAZARANJA

Uragan Dorijan ojačao na najvišu kategoriju pet

Uragan Dorijan ojačao je na kategoriju pet, najvišu na skali, što znači da može da izazove razaranja, javili su meteorolozi.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se maksimalna jačina vjetrova uragana Dorijan povećala na 260 kilometara na čas sa 240 kilometara na čas i da se oluja i dalje kreće zapadno brzinom od 13 kilometara na sat.

"Razarajući uraganski uslovi očekuju se u nedelju na bahamskim ostrvima Abakos, a ti uslovi će kasnije tokom dana da se prošire preko Velikog Bahama ostrva", naveo je taj centar, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U podacima objavljenim u osam sati po istočnom američkom vremenu centar uragana nalazi se 55 kilometara istočno od Velikog Abako ostrva i 360 kilometara od Vest Palm Biča, u američkoj državi Floridi.

Upozorenje na tropsku oluju izdato je u južnim djelovima istočne obale Floride.

Nacionalni centar za uragane procjnjuje da će padavine u sjeverozapadnim Bahamima biti između 30 i 60 centimetara, a na pojedinim mjestima će dostići 76 centimetara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније