Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

01. 09. 2019. 12:46 >> 12:46

PRED IZBORE

Netanjahu ponovo najavio aneksiju djelova Zapadne obale

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je svoje obećanje da će proširiti suverenitet Izraela na jevrejska naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Govoreći povodom početka nove školske godine u naselju Elkana, Netanjahu je rekao da tamo "neće biti više raseljavanja" i sve te opštine će biti "dio države Izrael".

Takav potez predstavljao bi oštro odstupanje od dugotrajne politike Izraela.

Netanjahu je nešto slično obećao prije izbore u aprilu ove godine, rekavši da započeti aneksiju dijelova okupirane Zapadne obale, ali nije ništa preduzeo.

Samo dvije nedjelje pred nove izbore, Netanjahu, kako se čini, pokušava da udovolji ponovo svojim glasačima desničarima.

Više od 600.000 Izraelaca živi u istočnom Jerusalimu i na Zapadnoj obali, teritorijama koje je Izrael osvojio u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Palestinci planiraju da tamo osnuju svoju nezavisnu državu koja bi obuhvatila i pojas Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније