Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1; Objavila: M.M ]

30. 08. 2019. 13:53 >> 13:56
1

MOGERINI

Zapadni Balkan strateški važan i treba ga integrisati u EU

Zapadni Balkan strateški važan za EU i da je važno integrisati taj prostor, rekla je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini u Helsinkiju, poslije sastanka ministara spoljnih poslova članica EU i zemalja Zapadnog Balkana.

"Starteški je važno da EU bude jedinstvena što se tiče njenog proširenja. Zemlje Zapadnog Balkana se graniče sa članicama EU i predstavljaju ostrvo unutar Unije", izjavila je Federika Mogerini.

Ona je ocijenila da je priključenje Zapadnog Balkana EU važno za pomirenje tih država, koje su ratovale do prije 20 godina.

Nijedan svjetski akter nije prisutan na tom prostoru kao EU, što se tiče trgovine i investicija, konstatovala je Federika Mogerini.

Prema njenim riječima, Evropska komisija je ukazala da je došlo vrijeme za ukidanje viza za stanovnike Kosova.

"Odluku o tome treba da donese Evropski savjet i krajnje je vrijeme da se to dogodi. Nadam se da će članice EU donijeti takvu odluku", izjavila je Federika Mogerini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније