Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

28. 08. 2019. 18:35   >>  18:43 1

PREGOVORI U TOKU

Turska zainteresovana za ruske Suhoje

Rusija i Turska pregovaraju o mogućoj isporuci ruskog borbenog aviona Suhoja Su-57 i Su-35 Turskoj, izjavio je šef Ruske savezne službe za vojsku i tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.

On je to rekao na međunarodnom sajmu za avijaciju "Maks 2019", prenosi Tas.

"Današnji razgovor sa šefom turskog direktorata za odbrambenu industriju Ismailom Demirom definitivno će biti važan. Nastavićemo da razgovaramo o problemima na našoj agendi koji podrazumijevaju i sistem S-400, ali i potencijalnu isporuku aviona 'su-35' i 'su-57'", rekao je on.

Prema njegovim riječima, još je rano da se govori o specifičnostima ugovora, a i neophodno je najprije održati konsultacije.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan razgledao je avione "su-57" na "Maks" sajmu koji se održava nedaleko od Moskve do 1. septembra. Avione mu je pokazivao lično predsjednik Vladimir Putin.

Rusija je ove godine počela s isporukom raketnog sistema S-400, zbog čega je došlo do pogoršanja veza Turske sa saveznicima u NATO-u, a Vašington je započeo s isključivanjem Turske iz programa prodaje aviona F-35 toj zemlji.

Erdogan je rekao juče, nakon razgovora sa Putinom u Moskvi, da Turska želi nastaviti saradnju s Rusijom na području obrambene industrije i trgovine avionima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније