Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: M.M ]

28. 08. 2019. 09:19   >>  12:11

NA OSTRVU KJUŠU

Oluja u Japanu, tri osobe poginule

Olujne kiše uzrokovale su poplave i klizišta na ostrvu Kjušu na jugu Japana u kojima su poginule najmanje tri osobe. Naređena je evakuacija skoro 850.000 ljudi.

 

Jedan čovjek je poginuo kad mu je bujica odnijela automobil u prefekturi Saga, gdje su neka područja bila pogođena s više od 100 mm padavina za sat vremena, saopštio je javni RTV NHK, prenosi Rojters.

Još jedan muškarac u prefekturi Fukuoka umro je nakon što ga je voda odnijela kada je izašao iz automobila, javljaju mediji.

Jedna žena iz Sage pronađena je bez znakova života nakon što joj je automobil upao u rijeku, javlja NHK.

Vladin portparol Jošihide Suga na konferenciji za novinare zatražio je od stanovnika da "poduzmu korake poput rane evakuacije kako bi zaštitili svoje živote".

Suga je upozorio da će još neke regije biti pogođene jakim kišama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније