Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 08. 2019. 13:52   >>  13:57

POMOĆ OD GRUPE G7

Za gašenje požara u Amazoniji 20 miliona dolara

Lideri zemalja Grupe 7 postigli su danas sporazum na samitu u Bijaricu, da sa 20 miliona dolara finansijski pomognu napore u gašenju požara u Amazoniji.

"Stvarnost je da je za hitnu pomoć zaista potrebno finansiranje, jer nema dovoljno novca da se omogući da avioni za borbu protiv požara polete", rekao je anonimni izvor agencije Rojters, koji je potvrdio cifru od 20 miliona dolara.

Od januara do avgusta ove godine u Amazoniji je zabilježeno više od 72.000 požara, što je najveći broj od 2013. godine, kada su počela mjerenja.

Najveća prašuma na svijetu, Amazon, vitalno je skladište ugljenika koje usporava tempo globalnog zagrijavanja. U šumi se takođe nalazi oko tri miliona vrsta biljaka i životinja.

Šumski požari u Brazilu često izbijaju tokom sušne sezone, ali se i namjerno pale kako bi se nelegalno raskrčila šuma i dobio prostor za uzgajanje stoke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније