Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

25. 08. 2019. 22:34 >> 22:34

BIJELA KUĆA

Trampova izjava pogrešno protumačena

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da se premišlja u vezi sa eskalacijom trgovinskog rata sa Kinom, ali je Bijela kuća kasnije preokrenula tu poruku rekavši da je predsjednik pogrešno protumačen i da on jedino žali što carine nisu više.

 

Na pitanje novinara da li se se premišlja u vezi sa sukobom sa Kinom Tramp je rekao "da, naravno" i dodao da se on "premišlja u vezi svega".

Nekoliko sati kasnije predstavnica Bijele kuće Stefani Grisam izdala je saopštenje u kom je rekla da su Trampovi komentari u vezi sa carinama "pogrešno interpretirani" i da je on afirmativno odgovorio jer "žali što nije postavio više carine".

Tramp se suočio sa napetim prijemom svjetkih lidera na samitu G-7 usled sve veće zabrinutosti zbog usporavanja globalne ekonomije.

Lideri na samitu pokušavaju da ubijede Trampa da odustane od trgovinskih prepiranja sa Kinom i ostalim zemljama za koje smatra da doprinose ekonomskom slabljenju.

Tramp je novinarima rekao da "trenutno ne planira" da preduzme ništa u vezi sa svojom prijetnjom deklaracijom o vanrednim situacijama, ali insistirao je na tome da će koristiti zakon iz 1977. koji se koristio za ciljanje loših režima, terorista i narkodilera kao najnovije oružje u sukobu dve najveće svjetske ekonomije.

"Ako želim, mogao bih da proglasim nacionalno vanredno stanje", rekao je Tramp i naveo da je kineska krađa intelektualnog vlasništva i veliki trgovinski deficit SAD "u mnogo čemu hitno stanje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније