Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

25. 08. 2019. 10:50 >> 10:53

U SJEVERNOJ KOREJI

Kim nadgledao testiranje novog raketnog bacača

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je testiranje "super velikog višestrukog raketnog bacača", izvjestila je danas sjevernokorejska agencija KCNA.

Agencija je javila da je testiranje oružja sprovedeno u subotu bilo uspješno navodeći riječi Kima da je raketni bacač "zaista sjajno oružje".

Kako navodi KCNA, Kim je naglasio potrebu da se "pojača razvoj strateškog i taktičkog oružja da bi se odlučno osujetile rastuće vojne prijetnje i pritisak neprijateljskih snaga".

Neprijateljske snage na koje se odnosi ta izjava su SAD i Južna Koreja, čije nedavno završene vojne vježbe su razbjesnjele Pjongjang. Sjeverna Koreja smatra da se na tim manevrima vježba za invaziju na nju i sprovela je niz raketnih proba kao odgovor na to.

Južnokorejska vojska juče je javila da je Sjeverna Koreja ispalila dvije balističke rakete srednjeg dometa sa svoje istočne obale juče ujutro i da su one letjele oko 380 kilometara na maksimalnoj visini od 97 kilometara. To je bila sedma sjevernokorejska proba oružja za oko mjesec dana.

Neki stručnjaci smatraju da Sjeverna Koreja želi da prikaže svoje oružje da bi povećala adute uoči mogućeg nastavka nuklearnih pregovora, u zastoju od neuspjelog drugog samita američkog predsjednika Donalda Trampa i Kima u Vijetnamu u februaru.

Dvoje vođa su se sastali ponovo na korejskoj granici krajem juna i složili se da nastave pregovore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније