Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 08. 2019. 09:26 >> 09:27
1

SAD DOMAĆIN

Tramp poziva Rusiju na sljedeći samit G7?

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Bijaricu da je "moguće" da će pozvati Rusiju da se ponovo pridruži godišnjem skupu industrijski najrazvijenijih zemalja iduće godine kada on bude domaćin samita G7.

U izjavama za vrijeme radnog doručka sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom na margini skupa G7 u Bijaricu, u Francuskoj, Tramp je rekao da razmatra da uputi poziv ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Rusija je bila članica grupe koja se tada zvala Grupa osam, ali je većina drugih zemalja izbacila 2014. zbog Ukrajine.

Evropske zemlje insistiraju na tome da Rusija prvo treba da sprovede mirovne sporazume iz Minska prije nego što joj se dozvoli da ponovo bude član ove grupe. Tramp nije rekao pod kojim kriterijumima bi ponovo pozvao Rusiju da učestvuje na godišnjim samitima.

Tramp je u Tviter poruci jutros osporio izvještaje da je suočen sa napetim prijemom od svjetskih vođa na samitu u Francuskoj.

"Vođe se jako dobro slažu", napisao je Tramp u Tviter poruci.

Druge vođe, uključujući i britanskog premijera Borisa Džonsona pokušavaju da ubijede Trampa da odustane od trgovinskog rata sa Kinom i drugim zemljama, jer smatraju da to doprinosi slabljenju svjetske privrede, prenosi AP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније