Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 08. 2019. 22:33 >> 22:45

PROTIV SAMITA G7

Francuska policija vodenim topom na demonstrante

Francuska policija je danas upotrijebila vodeni top protiv 400 demonstranata antikapitalista koji su blokirali puteve u gradu Bajon, blizu mjesta održavanja samita Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7).

 

Nekoliko demonstranata bacalo je kamenice na policajce, dok je većina okupljenih mirno protestovala, a neki aktivisti su i plesali.
Policija je odgovorila hicima upozorenja, da bi potom koristila vodeni top, a bacala je i suzavac.

Incident se dogodio u blizini mosta koji je policija blokirala kao dio jakih mjera bezbjednosti u okolini Bijarica, gdje večeras počinje samit G7.

Hiljade demonstranata su ranije danas mirno prošetale od te oblasti do granice sa Španijom, zahtjevajući veće napore u borbi protiv klimatskih promena i ekonomske nejednakosti.

Samit na kojem učestvuju lideri SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i Kanade, trajaće do ponedjeljka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније