Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

AA [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2019. 21:43 >> 21:39

ODBRANA "PLUĆA PLANETE"

Brazilska vojska spremna da brani amazonske šume

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro rekao je da je sve bliže odluci o slanju vojske koja bi pomogla u gašenju požara u amazonskoj prašumi, koji je alarmirao ljude širom svijeta.

U kratkom obraćanju javnosti u petak Bolsonaro je kazao da će na tom planu postupiti u roku od nekoliko sati.

"Onima koji insistiraju na zaštiti brazilske Amazonije poručujem da će vojnici uvijek biti oprezni i pripravni, spremni se braniti i uklanjati svaku prijetnju", kazao je zapovjednik Oružanih snaga Brazila Edson Leal Pujol na obilježavanju Dana vojske u Braziliji.

Bolsonaro je pod sve većim međunarodnim pritiskom da zaustavi požare u Amazoniji, regiji koja proizvodi ogromne količine kiseonika, pa se smatra ključnom u naporima za suzbijanje globalnog zagrijavanja.

Vlada Francuske u petak je optužila Bolsonara da laže o svojoj ekološkoj posvećenosti i istakla da će se usprotiviti velikom evropskom trgovinskom sporazuma od kojeg koristi ima i Brazil.

Brazilski stručnjaci su ove godine registrovali rekordan broj požara širom zemlje, što je za čak 84 posto više u odnosu na isti period 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније