Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 08. 2019. 22:22 >> 22:22

VENECUELA

Gvaido najavio bojkot prijevremenih izbora

Vođa venecuelanske opozicije Huan Gvaido rekao je danas da protivnici predsjednika Nikolasa Madura neće učestvovati u bilo kakvim prijevremenim izborima koje on raspiše.

Gvaido je u intervjuu agenciji Asošijejted pres rekao da bi bilo farsa učestvovanje u bilo kakvom izbornom takmičenju sa Madurovom vladom koja je još na vlasti.

Madurova administracija obećala je da će početkom 2020. raspisati izbore za Narodnu skupštinu koja je pod kontrolom opozicije.

Izbori za skupštinu se obično održavaju kasnije tokom godine.

Gvaido je takođe rekao da planira da zadrži titulu vršioca dužnosti predsjednika čak i nakon što mu se završi mandat predsjednika Nacionalne skupštine.

On je ponovio je da su "neophodne sve strategije" za promjene i rekao da je opozicija "apsolutno obaviještena" o kontaktima američke i Madurove vlade.

Venecuela već mjesecima prolazi kroz duboku političku krizu zbog borbe predsjednika Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za prelaznog predsjednika države i kojeg je priznalo 50-ak zemalja, među kojima SAD.

Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza koja je dodatno pogoršana američkim finansijskim sankcijama uvedenim u pokušaju skidanja Madura s vlasti. U Venecueli vlada nestašica osnovnih namirnica i ljekova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније