Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 09. 2013. 19:00 >> 19:02

BRUCOŠ

Brejvik ipak upisao političke nauke

Norvežanin Anders Brejvik, koji izdržava zatvorsku kaznu zbog ubistva 77 ljudi, primljen je na studije političkih nauka na Univerzitetu u Oslu.

Anders Bering Brejvik (34), koji se nalazi na izdržavanju 21-godišnje zatvorske kazne, će studirati u svom zatvoru i neće imati direktan kontakt sa osobljem univerziteta, javio je BBC.

Univerzitet je naglasio važnost poštenog tretiranja Brejvika.

Desničarski ekstremista je 22. jula 2011. detonirao bombu u autombilu ispred zgrade vlade u Oslu, kada je poginulo osam ljudi, a zatim je otišao na ostrvo Utoja gdje je iz vatrenog oružja ubio još 69 osoba, uglavnom tinejdžera - članova norveške Laburističke stranke.

Na suđenju je Brejvik pokušao da opravda svoj pažljivo pripremljeni dvostruki napad, u kojem je takođe povrijeđeno 244 osoba, istakavši da je cilj bio da se zaustavi "islamizacija Norveške".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније