Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 08. 2019. 21:15 >> 21:15
1

MIRNI PROTEST

Stotine hiljada na ulicama Hong Konga

Stotine hiljada građana izašle su danas na ulice Hong Konga, uprkos jakoj kiši u toj autonomnoj kineskoj teritoriji, na još jedan u nizu masovnih prodemokratskih protesta.

Organizatori protesta su naveli da je demonstriralo 1,7 miliona ljudi, dok je policija procijenila da je bilo znatno manje učesnika.

Skup je završen mirno, što nije bio čest slučaj na demonstracijama u Hong Kongu koje traju 10 nedjelja. Demonstranti su na ranijim protestima blokirali puteve i bacali cigle, jaja i molotovljeve koktele na policiju koja je odgovarala suzavcem i palicama.

Uniformisani policajci danas nijesu bili vidljivi na glavnoj trasi protestne šetnje.

Demonstranti, koji su upirali lasere na zgradu vlade, nagovoreni su da napuste skup, što su drugi pozdravili aplauzom.

Predstavnik Građanskog fronta za ljudska prava Džimi Šen rekao je da je ta grupa procijenila da je na protestu bilo najmanje 1,7 miliona ljudi i da u taj broj nijesu uključeni demonstranti koji zbog prepreka u saobraćaju nijesu mogli da dođu do Parka Viktorija, gdje je počeo današnji protest.

Policija, koja po običaju saopštava da je bilo znatno manje učesnika nego što tvrde organizatori, navela je da je na lokaciji predviđenoj za protest bilo 128.000 ljudi. Međutim, mnogi demonstranti nijesu slijedili smjernice kretanja koje su utvrdile vlasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније