Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

17. 08. 2019. 12:45 >> 12:50

MEKSIKO

Protest žena zbog slučajeva silovanja

Nekoliko hiljada žena protestovalo je u petak uveče u glavnom gradu poslije izvještaja da su policajci navodno silovali tinejdžerke, saopšteno je danas u Meksiku.

Marš pod sloganom "Oni nas ne štite, već nas siluju" završen je sa neredima pošto su neke žene bacile molotovljeve koktele na jednu policijsku stanicu.

Jedna djevojka od 17 godina izjavila je početkom avgusta da su je silovala četiri policajca u patrolnom vozilu u jednoj četvrti Meksiko sitija.

Sutradan je druga tinejdžerka od 16 godina rekla da ju je silovao jedan policajac u muzeju.

U prvom slučaju je suspendovano šest policajaca, ali niko nije uhapšen. Tužilaštvo je pomenulo da je devojka dala konfuzni iskaz o silovanju. U drugom slučaju je uhapšena jedna osoba.

Nasilje nad ženama u Meksiku postalo je sve češće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније