Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

17. 08. 2019. 09:12 >> 09:44
2

U GIBRALTARU

SAD će da zaplijeni iranski tanker

Američke vlasti saopštile su u petak uveče da su izdale nalog za zaplijenu iranskog tankera koji se nalazi na luci Gibraltara, nakon odluke sudstva te britanske teritorije da brod može da napusti luku na kojoj se nalazi od početka jula.

Američko Ministarstvo pravde optužilo je posadu iranskog tankera za nezakonitu trgovinu sa Sirijom.

Gibraltar je prije dva dana dozvolio zaplijenjenom iranskom naftnom tankeru da napusti tu britansku prekookeansku teritoriju.

Do oslobađanja tankera "Grejs 1" došlo je u vrijeme sve veće zategnutosti između Irana i Zapada, koja se povećava otkako su SAD prije više od godinu dana napustile međunarodni nuklearni sporazum velikih sila i Teherana.

Prethodnih nedjelja je u oblasti Persijskog zaliva bilo šest napada na naftne tankere za koje su SAD okrivile Iran, a oborena je i američka bespilotna letjelica od iranskih snaga. Iran je negirao da stoji iza napada na tankere, iako je zaplijenio nekoliko drugih tankera.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније